De wijnmakers van Idi di Marzo zochten de perfectie bij het combineren van drie druiven geoogst op verschillende wijngaarden met uitzicht op de zee. Perfectie bestaat niet, maar met deze rosé komen ze aardig dichtbij.
Wijnhuis
IDI DI MARZO
Productiegebied
ABBRUZZO – VILLAMAGNA
Druiven
40% Sangiovege 30% Nero di Troia 30% Nerello Mascalese
Vinificatie
Na de oogst worden de trossen in contact gebracht met droogijs, waardoor de temperatuur plotseling daalt en de natuurlijke aroma's van de druiven behouden blijven. In de kelders begint de vinificatie met een koude maceratie en met zachte persing van de schillen. Zodra de fermentaties afzonderlijk zijn voltooid, worden de drie wijnen gemengd om vervolgens een maand te rusten in roestvrijstalen tanks.
Kleur
elegant glanzende roze kleur
Boeket
Delicate aroma's van roos en wilde bessen, vergezeld van hints van mirte en zeedennen.
Smaak
Zeer fris in de mond, smaak en geur komen uitstekend overeen, met hints van roos in de afdronk
Serveertip
ideaal bij rauwe vis en visvoorgerechten