BRUNELLO CRU CAMPO DEL DRAGO DOCG
2019. Een prachtige elegante, mooi gelaagde Brunello Riserva uit de in 1999 aangeplante wijngaard Millecento. Deze prachtige Brunello begint nu langzaam "op dronk" te komen. U kunt het beste moment kiezen vanaf nu tot aan 2040.
Wijnhuis
Castiglion del Bosco
Productiegebied
Toscane - 430 meter boven zeeniveau
Druiven
100% Sangiovese
Vinificatie
36 maanden in Frans eiken vaten van 30 en 50 H
Kleur
heeft een diepe, intense robijnrode kleur, die vaak neigt naar granaatrood naarmate de wijn ouder wordt. In jonge jaargangen toont de wijn heldere robijnrode tinten met soms een vleugje paars, terwijl de kleur zich met de jaren verdiept en complexere tonen krijgt.
Smaak & Boeket
Deze wijn heeft een voortreffelijke structuur en een uitgesproken persoonlijkheid. Kruidige tonen van jeneverbes en zwarte peper worden gecombineerd met frisse tonen van munt en bittere sinaasappel. De smaak is diep en omhullend, ondersteund door rijpe en complexe tannines. De lange, aanhoudende afdronk geeft een voorproefje van de langlevendheid die de wijn in de fles zal behouden.
Serveertips
Deze complexe wijn past goed bij stevige, smaakvolle gerechten die de intensiteit van de wijn aanvullen. Hier zijn enkele ideale foodpairing-opties:
-
Gegrild of Geroosterd Rood Vlees – Rundvlees, wild (zoals hert of wild zwijn), en lamsvlees passen prachtig bij de stevige tannines en diepe smaken van de wijn.
-
Gestoofde Gerechten – Gerechten zoals ossobuco, stoofpotjes en brasato al vino rosso (stoofvlees in rode wijn) vullen de structuur en kruidigheid van de Brunello goed aan.
-
Geroosterde of Gegrilde Paddenstoelen – De aardse smaken van paddenstoelen zoals porcini, cantharellen, of truffel komen mooi tot hun recht bij de complexe aroma’s van de wijn.
-
Gerijpte Kazen – Kazen zoals Pecorino, oude Parmezaan, en Toscaanse schapenkaas versterken de smaken van de Brunello zonder ze te overheersen.
-
Wildgerechten met Kruiden – Wildgerechten met rozemarijn, tijm, en salie passen goed bij de kruidige, fruitige tonen in de wijn.