Pasta ‘nduja, tomaten en basilicum
‘Nduja was oorspronkelijk armeluiskost, gemaakt van de restjes van het varkensvlees, gemengd met pittige pikante pepertjes om de houdbaarheid te garanderen. Nu is het een delicatesse waar zelfs Jamie Oliver duimen en vingers bij aflikt. Dit recept is even eenvoudig als verrukkelijk!
Ingrediënten
olijfolie
2 teentjes look
verse basilicum
50g ‘nduja (onder meer te verkrijgen bij Il Principe, Winterslag)
800g tomaten passata
320g penne * gemalen parmezaan
Bereiding
Verwarm de olijfolie in een grote pan, niet te heet laten worden! Bak de look (in schijfjes gesneden) en basilicum (blaadjes in reepjes gesneden) gedurende een minuutje of twee.
Voeg de ‘nduja toe. Je zal zien dat die begint te smelten, roer het geheel door elkaar en laat zo’n twee minuutjes doorbakken. Opgepast dat de ‘nduja niet aanbrandt.
Voeg de tomaten passata toe en nog wat volledige basilicumblaadjes. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager en laat zo’n half uur pruttelen. Zo krijgt de saus de kans om in te dikken.
Kook de pasta bijtgaar, giet af en meng met de ‘nduja-saus.
Werk af met een scheutje olijfolie. Garneer met gemalen parmezaan en enkele basilicum blaadjes.
TIP Serveer met brood, want je gaat die saus tot de laatste druppel willen ‘opsoppen’!
Wijn: Heerlijk met de
Artino van Iuzzolini die bij dit pittige gerecht tot goed zijn recht komt
PRINT EN BEWAAR DIT RECEPT!
Aanraders bij dit recept: