Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Vraag hieronder uw vrijblijvende offerte aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Wijn die de gelegenheid heeft gekregen om te ademen smaakt beter. Daarom is het aan te raden de wijn altijd ruim een uur voor het drinken te openen. Zodra wijn ademt, opent hij zich en laat zijn aroma’s en smaken vrij. Traditioneel wordt een decanteerkaraf gebruikt om wijn te beluchten. Maar decanteren is lastig, tijdrovend en omslachtig en daardoor iets wat je vaak overslaat. Wanneer je een goede fles opent kun je vaak niet wachten....
Deze beluchters bieden de oplossing!
Ze beluchten de wijn terwijl je je glas inschenkt.
Her resultaat is:
Deze stijvolle Vinturi wijn beluchter is niet alleen een leuke gadget, maar bovendien een...
€ 60,00
Door precies geplaatste kleine gaatjes in de vernauwing wordt lucht aangezogen tijdens het inschenken. Deze lucht wordt op een unieke manier vermengd met de wijn.
Je hoort tijdens het inschenken hetzelfde slurpende geluid dat je herkent als 'het nemen van extra lucht' bij het proeven van goede wijn.
Het is over het algemeen krachtige en jonge rode wijn die het meest gebaat is bij beluchten . Dit soort wijn kan in zijn jeugd wat hard overkomen. De tannines zijn nog heel erg aanwezig en geven een stroef gevoel in de mond, de zuren zijn nog wat scherp en de wijn heeft nog hele jeugdige fruitige tonen. De wijn bestaat uit meerdere componenten maar is nog niet samengesmolten. Door de wijn in één keer een grote hoeveelheid zuurstof toe te dienen creëer je eigenlijk het effect van oxidatie, de veroudering door zuurstof waar anders in de fles nog jaren nodig voor was geweest. En dat is in dit geval positief, de wijn opent zich direct op het moment van serveren.
De beluchter is zeer effectief in het ontharden van de tannines bij vooral jonge wijnen. Daardoor zorgt hij voor een nog aangenamere smaakbeleving.Een andere reden om een fles wijn te decanteren is om het droesem in een fles te scheiden van de wijn. Een beetje bezinksel in de wijn kan geen kwaad, maar het geeft zo`n vervelend gevoel in de mond. Voor al bij oude wijnen kan wat bezinksel voorkomen. Het gaat hierbij om natuurlijke deeltjes die al die tijd al in de wijn aanwezig waren, echter na verloop van tijd samenklonteren en 'bezinken' naar de bodem van de fles.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!