Wijnhuis
Pardi
Productiegebied
Montefalco, 260 m boven de zeespiegel, ondergrond van grind, oost/zuidoost georiënteerd.
Druiven
Sangiovese blend
Vinificatie
Fermentatie op de schillen gedurende 10 dagen, gevolgd door de alcoholische en malolactische gisting in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt vervolgens gedurende 18 maanden in Franse en Slavonische eikenhouten vaten, gevolgd door een verdere verfijning van 9 maanden in roestvrijstalen tanks. Na botteling rust hij minstens zes tot acht maanden in de kelder.
Kleur
De wijn heeft een
intense robijnrode kleur, kenmerkend voor zijn blend en rijping.
Boeket
Intense aroma’s van rood fruit, gedroogde kruiden, met een toets van vanille.
Smaak
Fruitige smaak van rode bessen, volle en soepele tannines, nobele afdronk.
Serveertip
Serveertemperatuur : 18 °
Deze wijn past uitstekend bij:
-
Geroosterd speenvarken met aardappelpuree: De rijke smaken van het vlees worden mooi aangevuld door de structuur van de wijn.
-
Gegrild rood vlees: De stevige tannines en fruitige tonen van de wijn complementeren de smaken van gegrild vlees.
-
Rijpe harde kazen: Denk aan Pecorino of Parmigiano Reggiano, waarvan de zoute en umami-rijke smaken goed samengaan met de complexiteit van de wijn.