De Prima Pietra van Tenuta Prima Pietra belichaamt de elegantie en kracht van een Super Tuscan, met een perfecte balans tussen fruit, structuur en complexiteit. Een wijn die nu al genietbaar is, maar ook uitstekend kan ouderen.
Wijnhuis
Tenuta Prima Pietra
Productiegebied
Toscane - Riparbella
Druiven
De blend bestaat uit 50% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc en 10% Petit Verdot.
Vinificatie
De druiven worden met de hand geoogst en elk raswordt afzonderlijk gevinifieerd. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen en betonnen vaten bij 28°C gedurende 20 dagen. Na de fermentatie rijpt de wijn 18 maanden in Franse eiken barriques. De eerste 10 maanden rijpt elk ras afzonderlijk, waarna de assemblage plaatsvindt en de wijn nog eens 8 maanden rijpt. Na botteling rust de wijn minimaal 6 maanden op fles voordat hij op de markt komt.
Kleur
De wijn heeft een diepe robijnrode kleur met paarse reflecties, wat duidt op zijn concentratie en jeugdige vitaliteit.
Boeket
Het aroma is intens en complex, met tonen van rijpe rode bessen, pruimen, munt en kruidige accenten zoals specerijen en een vleugje balsamico.
Smaak
Op het palet is de wijn vol en harmonieus, met een levendige zuurgraad en stevige, maar goed
geïntegreerde tannines. De smaak wordt gedomineerd door sappige donkere bessen, florale
tonen, munt en kruidige nuances, wat resulteert in een lange en aangename afdronk.
Serveertips
Deze krachtige en elegante Super Tuscan vraagt om gerechten met structuur, smaakdiepte en
een vleugje hartigheid, zoals gegrild of geroosterd rood vlees, wildgerechten, blauwe kazen of
een vegetarische parmigiana.
Tip: Serveer de wijn rond 18°C, en decanteer hem indien mogelijk een uurtje van tevoren
voor maximale expressie van aroma en smaak.